HU EN
2022. május. 14. 06:00
Bikavér Borongoló 2022 Szekszárdon! Vesztergombi Pince, Fekete Borpincével és a Szász Étterem.
Kedves Borongolók!
 
Borongolj el hozzánk május 14-én szombaton, mi nagyon várunk Benneteket egy újabb remek hangulatú Bikavér Borongoló alkalmával.
 
Az útvonal legészakibb, legmesebelibb helyszíneként a Fekete Borpincével és a Szász Étteremmel együtt várunk 10 órától minden bortúrázót.
 
 
“Minden régi, nagy múltú városnak megvannak a várossal élő, öregedő és megújuló családjai. Az egyik ilyen a Vesztergombi család, mely élete elválaszthatatlanul egybeforrt Szekszárddal. A családi címer, amit a címkéinken is használunk, az 1700-as évek elejéről származik. Ennek tanúsága szerint a családunk igen régóta művel szőlőt és készít belőle bort.”
 
Fekete Mihály Endre, a Fekete Borpince tulajdonosának hitvallása a borkészítésről:
“A családi hagyományokat követve, szüleim munkáját folytatva kezdtem el borokat készíteni. A szőlőművelés és borkészítés módját számomra a kezdetektől fogva a hagyományok és a környezet iránti tisztelet, valamint a boraimat fogyasztók iránt érzett felelősség határozza meg. Borászként is ugyanolyan odafigyeléssel állítom elő boraimat, mint azt korábban szőlősgazdaként tettem. Az eddigiekben is és továbbra is a célom a folyamatosan és egyenletesen jó minőségű, a szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsös, bársonyos és tüzes borok természetes és környezetbarát módon történő előállítása. Örömmel tölt el, hogy a Fekete Borpince borait fogyasztók visszajelzései és a nemzetközi, valamint hazai versenyeken elért eredmények igazolják törekvéseinket.”
 
 
“Egy testvérvárosi kapcsolat gyermekeként született meg Szekszárdon egykor a Szász Söröző, melyre a helyi közélet szereplői csak úgy emlékeznek, hogy mindig is volt… 1997-ben az étterem a Keszthelyi család tulajdonába került, ezzel eldőlt a Szász és a Keszthelyiék sorsa is… Innovatív szemlélettel, kőbevésett tradíciókkal, a Szász Étterem ma is garancia. Az étel- és ital kínálat hűen őrzi eleink ízeit, de teret ad a kezdeményező újításoknak, a gasztronómia aktuális lendületeinek.”
 
 
A Vesztergombi Pincészetnél kínált étel: Borongoló Hentes
 

 

#vesztergombipince
Home | Contact | Imprint | Conditions | Adatvédelmi szabályzat
www.vesztergombi.hu | Copyright © 2024 all rights reserved | Visitors: 653958