HU EN
2021. május. 04. 11:58
Mert tényleg finom a Szekszárdi bor

Forrás: NAGY SEBESTYÉN

 

"Jó, az alkohol 16… De ez van, a mi kontinentális klímánkon, a k-európai medencénkben a jól beérett szőlőnknek többnyire magas alkesz az ára. Azt, hogy csodásan, cuppogósan beérjen minden, az alkohol se szálljon a magasba, és a savak is szépen megmaradjanak, inkább szerencsésebb, déli országokban bemutatható produkció – olyan helyeken, ahol a nagy meleg elől jó magasra szökellhet a szőlő és a közelben még valami tenger is temperál…

Nekünk maradtak a 200 méteres szekszárdi halmok és a forró nyarakat kísérő nagy szeszek – de KIT ÉRDEKEL?


Kit érdekel, ha emellett a 16% mellett olyan test és szerkezet van, hogy nem érzem égetőnek a korty végét?

Kit érdekel, ha az egész bort olyan aromaintenzitás és -folytonosság jellemzi, hogy attól „innentől bármi jöhet” állapotba kerül a kedves fogyasztó?

Kit érdekel, ha ez a bor úgy „hatalmas”, „robosztus” és igen, ismerjük el: behemótalkoholú, hogy közben élénk, jó savú és jól iható (nyakalható)?

Kit érdekel, ha a Covid-éra tizenötödik hónapjában, második rossz tavaszunk közepén mind úgy érezzük: hagyjuk a fegyelmezett eleganciát másra, ide most már hedonista boratombomba kell?"


https://nagysebestyen.hu/vesztergombi-cabernet-franc-2017/

#vesztergombipince
Home | Contact | Imprint | Conditions | Adatvédelmi szabályzat
www.vesztergombi.hu | Copyright © 2021 all rights reserved | Visitors: 310433